Merkki ja lippuohjesaanto

Kohteesta Digiwiki
Versio hetkellä 9. tammikuuta 2012 kello 14.23 – tehnyt Matzi (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

1. Yhdistyksen tunnukset ja merkit

Yhdistyksen virallisena tunnuksena on ratassoihtu. Ratassoihtu voi esiintyä väriyhdistelmissä musta-valkoinen-sininen ja musta-keltainen-punainen.

2. Kunniamerkki

Yhdistyksen kunniamerkki on pyöreä kangasmerkki, jossa on mustalla pohjalla kultainen ratassoihtu. Merkin yläosassa on teksti ”Permitte Divis Cetera”. Se voidaan jakaa tunnustuksena yhdistyksen toimintaa ja teekkariutta edistäneelle henkilölle tai taholle tai aktiivisesti yhdistyksen toimintaan osallistuneelle henkilölle tai taholle. Kunniamerkkejä voidaan jakaa korkeintaan kaksi vuodessa. Kunniamerkkien myöntämisestä päättää hallitus.

3. Lippu

Digit ry:n lipun pohjaväri on musta. Lipun vasemmassa reunassa on keltainen ratassoihtu. Lipun kulmassa on valkoinen Turun yliopiston ylioppilaskunnan tunnus, Siipisoihtu. Yhdistyksen kokous voi hyväksyä myös edustuslipun. Edustuslippua voidaan käyttää kiltaa edustettaessa erilaisissa tilaisuuksissa. Edustuslipun tulee erota selvästi yhdistyksen virallisesta lipusta.

4. Lipun käyttö

Lippua käytetään Digit ry:n juhlatilaisuuksissa. Lippua voidaan myös käyttää kunnianosoituksissa, jolloin käyttämispäätöksen tekee yhdistyksen hallitus. Lippua kannetaan aina sen omassa tangossa. Lippua seuraa kahden (2) yhdistyksen jäsenen lippuvartio, kun lippua kannetaan ilman suojusta.

5. Kunnianosoitukset

Lippu tekee kunniaa valtion päämiehelle, Suomen lipulle, kansallislaululle ja vainajille. Lippu tekee kunniaa siten, että se hitaasti lasketaan 45 asteen kulmaan ja välittömästi tämän jälkeen nostetaan ylös.

6. Säilytys ja hoito

Lipun säilytyksestä ja hoidosta vastaa Yhdistyksen puheenjohtaja.

7. Lipunkantajat 2 (2)

Lipunkantajan ja -vartion varahenkilöineen nimittää yhdistyksen hallitus erikseen jokaiselle käyttökerralle. Lipunkantaja ja lippuvartiossa olevat henkilöt käyttävät aina mahdollisuuksien mukaan teekkarilakkia.

8. Lipun poistaminen käytöstä

Yhdistyksen lippu hävitetään polttamalla etanoliin kostutettuna.

9. Ohjesäännön muuttaminen

Ohjesääntöä voi muuttaa yhdistyksen kokous ¾ äänten enemmistöllä.