File

Kohteesta Digiwiki
Versio hetkellä 22. joulukuuta 2016 kello 03.53 – tehnyt Nemluo (keskustelu | muokkaukset) (Historia)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

File on Digitin, Asteriskin ja Nucleuksen yhdessä toimittama opiskelijalehti, ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Lisäksi julkaistaan joka vuosi uusille opiskelijoille suunnattu Piltti-File. File-lehden julkaisusta vastaa sekä Digitin, Asteriskin että Nucleuksen nimeämä päätoimittaja. Päätoimittajien kaverina lehden teossa on mukana File-toimikunta sekä läjä vapaaehtoisia.


Historia

Asteriskin alkuaikoina hallitus julkaisi jäsenistölleen tiedotteita, jotka oli tarkoitettu yleisten uutisten levittämiseen. Vuoden 1973 syksyllä tuo tiedote julkaistiin ensimmäisen kerran nimikkeellä *File.

1.2.1978 Asteriski ry perusti ensimmäisen kerran File-toimikunnan, jonka vakinaiseen jäsenistöön kuului kuitenkin toistaiseksi vain päätoimittaja. Juttujen suoltaminen oli lähinnä Asteriskin hallituksen ja Filen päätoimittajan harteilla. 80-luvulla Filen kehittyi tiedotteesta lehtiseksi, joka sisälsi myös humoristisia juttuja ja vuonna 1989 File sai ensimmäisen kerran virallisen toimituskunnan, jossa oli 3 henkeä.

Vuonna 2000 (vuosi Digitin perustamisen jälkeen) Filestä tuli Digitin ja Asteriskin yhteinen ainejärjestölehti ja vuodesta 2009 lähtien sillä on ollut kaksi päätoimittajaa, yksi molemmista ainejärjestöistä.

Vuonna 2016 Nucleus otettiin mukaan Filen toimintaan. Myös heidän puoleltaan nimettiin päätoimittaja, joita on nyt siis kolme.