Toimikunnat

Kohteesta Digiwiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vapaa-ajantoimikunta[muokkaa]

Vapaa-ajantoimikunta on fuksien vetämä toimikunta, jonka tarkoituksena on järjestää killan jäsenistölle mukavaa alkoholitonta vapaa-ajan toimintaa. Fuksina suunnittelet ja järjestät tapahtumat muiden fuksien kanssa fuksivastaavan avustuksella. Tavoitteena on järjestää yhteensä vähintään kuusi tapahtumaa (kolme syksyllä ja kolme keväällä). Tässä toimikunnassa tiimihenki tiivistyy, pääset vaikuttamaan tapahtumiin ja keksimään uutta toimintaa killalle sekä kehität ryhmätyöskentelytaitojasi.

Tapahtumatoimikunta[muokkaa]

Tapahtumatoimikunnan tehtäviin kuuluu auttaminen sitsien sekä bileiden suunnittelussa ja käytännönjärjestelyiden hoitamisessa. Tehtäviin voi kuulua mm. sitsipaikkojen valmistelua, julisteiden levittämistä, ohjelman suunnittelua tai koristeiden askartelua tapahtumista riippuen. Toimikunnan vetäjänä toimii vapaa-ajanvastaava.

File-toimikunta[muokkaa]

File toimikunta vastaa Asteriski ry:n, Digit ry:n ja Nucleus ry:n yhteisen ainejärjestölehden Filen toimituksesta. Toimikunnassa kirjoitetaan juttuja, tehdään grafiikkaa lehteä varten ja kaikkea muuta, mitä lehden toimituksessa pitää tehdä. Sinun ei tarvitse kirjoittaa lehtijuttuja, jos et halua, sillä aktiivinen voi olla muillakin tavoilla tässä toimikunnassa. Tavoitteena on saada muutama lehteä tehtyä syksyllä, sekä keväällä. Filessä opit hyvin ryhmätyötaitoja ja saat tehdä yhteistyötä Asteriskien, Nucleuslaisten ja sponsoreiden kanssa! Kaikki kiinnostuneet pääsevät mukaan fileen, sillä kokouksissa voi käydä vaikka ei kuuluisikaan toimikuntaan. Jos lehtitoiminta kiinnostaa niin rohkeasti mukaan!

Haalaritoimikunta[muokkaa]

Haalaritoimikunta on Digitin ja Asteriskin yhteinen toimikunta, jonka päämääränä on tilata uusille fukseille ja pilteille haalarit. Toimikunnan vetämisestä vastaavat Digitin hallituksen ulkoasiainvastaava sekä Asteriskin hallituksen yritysvastaava yhdessä molempien ainejärjestöjen rahaston-/taloudenhoitajien kanssa.

Fuksien ja pilttien toimikuvaan kuuluu käytännössä haalarien sovituksen sekä haalarisaunan järjestäminen. Logistiikkasyistä olisi suotavaa, että vähintään yhdellä toimikuntalaisella olisi auto käytössään. Auton omistaminen ei kuitenkaan ole edellytys toimikuntaan kuulumiselle.

Toimikunta on pieni, mutta sitäkin tärkeämpi; ovathan haalarit yhdessä teekkarilakin kanssa teekkarin selkeimmät tunnusmerkit. Tule siis mukaan varmistamaan, että mustahaalarisia tupsulakkipäitä nähdään jatkossakin Turun kaduilla!

Mediatoimikunta[muokkaa]

Mediatoimikunta on tiedotusvastaavan vetämä toimikunta, jonka tarkoituksena on parantaa ja kehittää Digit ry:n some-näkyvyyttä. Tähän kuuluu muun muassa tapahtumien mainostaminen Digit ry:n Facebook-sivuilla ja sähköpostilistoilla, kuvien ottaminen tapahtumissa ja muu killan median käsittely.

Jos sosiaalinen media on lähellä sydäntäsi, kuvaus rakas harrastuksesi tai haluat muuten vain päästä jakamaan ideoita killan medianäkyvyyden parantamiselle, ilmottaudu mukaan!

Kiltistoimikunta[muokkaa]

Kiltistoimikunta on isännän tahi emännän vetämä toimikunta, joka ylläpitää kiltahuoneen edellytyksiä toimia hengailu-, opiskelu- ja kokoustilana. Tähän sisältyy kiltahuoneen toimintojen ylläpitäminen ja parantaminen sekä kiltahuoneen käyttövalmiuden säilyttäminen mm. huolehtimalla oleellisten siivoustarpeiden löytymisestä ja järjestämällä kuukausittaisia siivousiltamia. Kiltistoimikunta huolehtii myös, ettei se jäsenineen ole ainut siivousiltamiin osallistuva taho!

Jos yliopiston tiloista monille sen tärkeimmän eli kiltahuoneen säilyminen toimivana ja viihtyisänä kiinnostaa, on kiltistoimikunta se oikea valinta. Dule mugaan!

Demotoimikunta[muokkaa]

Demotoimikunta on opintovastaavan vetämä toimikunta, jonka toiminnan järjestämiseen osallistuu teekkaripassia suorittavat fuksit. Demotoimikunta järjestää demotehtävien ratkaisua varten tilaisuuksia, jonne opiskelijat saavat tulla ratkomaan yhdessä tehtäviään. Demotehtävien ratkaiseminen on paljon sujuvampaa ja nopeampaa ryhmässä, kun kaikki auttavat toisiaan tehtävien ratkaisujen löytämisessä. Toimikunnan tarkoitus onkin varata sopiva paikka sopivaan aikaan sekä mainostaa näitä tilaisuuksia.