Testamentti - Varapuheenjohtaja

Kohteesta Digiwiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

2017[muokkaa]

Tähän oisi voinut kirjoittaa "Lisäyksenä edeltäviin testamentteihin", mutta kirjoitan nippelitietoa mieluummin itse.

Varapuheenjohtaja on nakkikone. Suoranaisia tehtäviä varapj:llä on excursiot ja wappu, mutta wapun järjestämiseen osallistuu kokonainen toimikunta (puheenjohtaja mukana) ja yritysexcut ovat ulkoasiainvastaavan vastuulla. Vuoden suurin duuni on todennäköisesti KotiMaan Pitkän järjestäminen.

Jotta asiat tulevat kivasti ja selkeästi, kirjoitan ne kronologisessa järjestyksessä.

MM-kyykkä[muokkaa]

Helmikuussa on MM-kyykkä. Vaikka periaatteessa tämä ei koske uutta varapuheenjohtajaa keväällä, se on hyvä sisäistää jo tässä vaiheessa. Vanha varapuheenjohtaja on laittanut ilmot tulille, ilmoittanut joukkueet ja jatkoliput ja hoitanut bussihommelit Hybridin kanssa. Käytännön järjestelyt Tampereen päässä sovitaan varmasti erikseen ja vanhalta varapuheenjohtajalta todennäköisesti irtoaa nimilistaa joukkueista. No biggie.

TiTeenit[muokkaa]

Tietoteekkarien Taistot, tuttavallisemmin Titeenit, järjestetään joka vuosi maaliskuussa. Jokainen tietoteekkarikaupunki järjestää vuorollaan Titeenit muille killoille ja muina vuosina muut kaupungit siirtyvät titeeneille järjestävään kaupunkiin. Järjestys on Turku-Oulu-Lappeenranta-Otaniemi-Tampere ja loop till infinity. Järjestävänä vuotena titeeneitä varten järjestetään toimikunta, joka hoitaa tapahtuman käytännön hoitamisen ja suunnittelun. Varapuheenjohtaja on läsnä sielläkin.

Kuljetus titeeneille kannattaa varata ajoissa. Todennäköisesti yksi bussi riittää, sillä ilmoittautuneita tuskin tulee yli 50. Tarjouspyyntö kannattaa hoitaa ajoissa, mieluiten heti kauden alussa. Bussien varaamisesta lisää kohdassa Busseista.

Varapuheenjohtaja on matkanjohtaja Titeeneillä. Vaikka titeenien järjestäminen paikanpäällä on täysin järjestyskaupungin vastuulla, varapuheenjohtaja vastaa ryhmästään ja sen kuljetuksista. Kaikki vastuu Turusta ulkopaikkakunnalle ja matka takaisin on varapuheenjohtajan vastuulla.

Pre-titeenit järjestetään usein mahdollisuuksien mukaan matkan varrella. Esimerkiksi matkalla Ouluun pre-titeenit olivat Tampereella, johon muutamat taistelijat ottivat omat bussikuljetukset ja nämä kaverit napattiin bussin kyytiin matkalla Turusta Ouluun. Kannattaa pitää pre-titeenit erillisenä muusta titeeniseurueesta, jotta fuksit eivät pelästy matkan pituutta ja jätä reissua väliin tämän takia. Yksi päivä lisää kolmen päivän dokaamiseen on paljon.

Wappu[muokkaa]

Wapputoimikunta on perustettu toivon mukaan jo joulukuussa, jotta wapun aikataulu on lyöyty lukkoon aikaisessa vaiheessa ja tilat on jo varattu. Tapahtumat on hyvä lyödä lukkoon jo silloin, jotta jokaista tapahtumaa ehditään erikseen suunnittelemaan ja hankitoja tekemään.

Keväällä pitää wappua varten käydä Virossa tietynlaisia hankintoja varten. Tätä varten suosittelen Tallink Siljan kautta Ostosreissu Megastarilla -reissua, jolloin ostokset tehdään suoraan laivalta ja ne saa tax freen kassojen jälkeen lastattua suoraan autoon. Tällöin maissa ei tarvitse Viron puolella edes käydä ja koko reissuun menee noin 9 tuntia (vrt. maissa käymisessä menee usein noin 12-15 tuntia).

Tapahtumille kannattaa jakaa vastuuhenkilöt. Jos jokaista tapahtumaa varten jaetaan pari kolme henkilöä vastuuhenkilöiksi, jokaiselle toimikunnan henkilölle tulee max 2-3 tapahtumaa koko wapusta. Tällöin työmäärä ei tunnu ylitsepursuavalta, jokaisessa tapahtumassa ei ole pakko olla paikalla ja toimikuntalaiset eivät pala loppuun.

Wappu on hyvä pitää kompaktina pakettina, jossa jokaisella tapahtumalla on selkeä teema ja aikaikkuna. Ylimääräisiä höpöhöpö-tapahtumia on turha laittaa väleihin, jotta wapusta saadaan paisutettua suuri hirviö, jonka taltuttamiseen tarvitaan pyhää henkeä ja jaloa viinaa ja kaikkia vituttaa. Tiiviimpi setti, 7-12 tapahtumaa, jotka on hyvin suunniteltu ja viety loppuun ilman käsien heiluttelua, on aina parempi.

Wapun järjestämistä ei kannata pelätä. Toimikunnassa on muita henkilöitä (jotka ovat todennäköisesti nähneet enemmän wappuja kuin sinä), jotka auttavat järjestelyssä, suunnittelussa ja toteutuksessa, joten toiminta ei lepää varapuheenjohtajan harteilla. Ja vaikka waput tavataan jakaa vuorovuosin Digitille ja Nucleukselle, tämä on typerä tapa ja jokainen tekee duuninsa kivasti alta pois.

KMP[muokkaa]

KMP (tai optionaalisesti UML) on Digitin oma, vuosittainen ja joko yksin tai muitten tietokiltojen kanssa järjestettävä excursio, jonka tarkoitus on fuksien tutustuttaminen toimintaan ja kulttuuriin. Luennoilla ei opi mitään eikä tapaa ihmisiä, kiltiksellä tapaa vain siellä olevia ihmisiä, mutta KMP:llä erotellaan jyvät akanoista.

KMP:n suunnittelu kannattaa aloittaa jo keväällä. Ideointiin kannattaa ottaa muita mukaan ja miettiä ehkä jotain uutta ja ihmeellistä. UlkoMaan Lyhyt on helppo järjestää Tukholmaan, koska halvat laivamatkat (ja matkajuomat) ja majoitus edullista. Muita kohteita kannattaa toki miettiä, mutta viimeisin UML Tukholmaan oli 2014, joten uusi ei olisi pahitteeksi. Päivämäärät kannattaa lyödä ajoissa lukkoon, jotta varaukset saadaan tehtyä hyvissä ajoin.

Ulkopuolisia kiltoja mukaan otettaessa kannattaa panostaa kommunikaatioon. Whatsapp tai Telegram saattaa olla ainoa keino keskustella aiheesta, joten sitä kannattaa käyttää ahkerasti ja kertoa _KAIKESTA_ matkaan liittyvästä. Mikään ei vituta niin paljon kuin se, että jotain on sovittu ja sinä et ole edes kuullut asiasta. Älä siis tee sitä muillekaan. Jos sovitte eri tehtävien hoitamisesta, pidä huoli, että oma tehtäväsi tulee hoidettua ajoissa, mutta kysy myös muitten tehtävien perään.

Varapuheenjohtaja on KMP:n matkanjohtaja. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki paska valuu matkanjohtajan niskaan eikä valu alaspäin siitä. Käytännössä bussien organisointi, bussikuskin kanssa kommunikointi, ulkopaikkakuntakohteiden kanssa kommunikointi, majoitusten järjestäminen, _SIIVOAMINEN_ ja käytännön järjestelyt (yllättävätkin, esim. ambulanssisoitot) ovat kaikki varapuheenjohtajan vastuulla. Todennäköisesti reissussa on mukana muitakin hallituslaisia ja heiltä voi pyytää apua, mutta vastuu on varapuheenjohtajan.

Muuta[muokkaa]

Varapuheenjohtajan mandaattitehtäviä ei ole paljoa, mutta ne ovat todella näkyvä osa Digitin toimintaa. Tästä syystä ne kannattaa hoitaa hyvin, koska se muokkaa tehokkaasti fuksien näkemystä killasta ja sen arvosta.

Nämä tehtävät eivät kuitenkaan vie varapuheenjohtajan aikaa kokonaan eivätkä ympäri vuoden, joten varapuheenjohtajana kannattaa olla kiinnostunut kaikkien muittenkin tehtävistä ja auttaa parhaansa mukaan opintoasioissa, bileissä, sitseissä jne., jotka vievät yksittäiseltä henkilöltä paljon työtunteja.

Busseista[muokkaa]

Busseja pitää varata moneen tapahtumaan. Bussien tarjouspyyntöjen lähettämiseen on erinomaiset nettisivut tilausajot.net. Tätä kautta voi jättää tarjouspyyntöjä tarkoilla määrityksillä, joihin useat eri bussifirmat voivat jättää tarjouksensa. Tarjousta ei tarvitse edes erikseen hyväksyä nettisivun kautta, vaan bussifirmalle voi suoraan lähettää sähköpostia lisäkysymyksillä ja sopia palvelun varaamisesta näin. Sähköpostikeskustelu bussifirman kanssa on muutenkin parempi tapa hyväksyä tarjous, koska siinä saa suoraan keskustelua kaikki tarkat määritykset koskien reissua, esim. bussien lähtöpaikan osoite ja kellonaika.

Todella toimiva bussifirma on Hene Oy. Hene on Tamperelainen bussifirma, joka on kuskannut TiTeläisiä useaan kertaan ja he olivat meidän kuskeinamme vuoden 2017 KMP:llä Turku-Maarianhamina-Turku-Otaniemi-Jyväskylä-Turku. Heneen voi olla suoraan yhteydessä, mutta he vastaavat myös tilausajot.net:in kautta.


- Tatu Heinonen

14.12.2017


2012[muokkaa]

Lisäyksenä edeltävään testamenttiin:

Kannattaa olla ajoissa liikkeellä bussien ja majoittumisien kanssa. Esimerkiksi Otaniemestä on hyvä lähestyä Tietokiltaa jo puoli vuotta ennen reissua, jotta majoitus järjestyy.

Bussifirmojen yhteystietoja[muokkaa]

  • info@launokorpi.com
  • bussit@rindell.com
  • office@citybus.com
  • grandli@grandell.com
  • postmaster@jalobus.fi


-Valtteri Virtanen


2011[muokkaa]

Hoitaa puheenjohtajan tehtäviä tämän ollessa estynyt. On aktiivisesti mukana wapun järjestämisessä. Varapj:n vastuulla on kaikkien suurempien excursioiden järjestäminen, tarkemmin eroteltu alempana.

Excursiot[muokkaa]

KotiMaan Pitkä

MM-kyykkä:
- Joukkueilmo auki marraskuussa, yleensä 1.12. auennyt kyykän joukkuilmo. Menee umpeen noin viikossa.
- Lyhyt matka eräpäivään, yleensä alle viikko!
- Kyydit Hybridin kautta

TiTeTa:
- Bussit
- Ilmoittautuminen

ATK-YTP:
- Bussit, yhteiskyydit Asteriskin kanssa. Joskus TiTOL tukee matkakuluja, mutta vaativat tarkat lähtijämäärät.
- TiTOL hoitaa tiedotuksen (jos muistavat)

Wappu:
- TK hoitaa Eldprowetin
- Palkinnot, proffa puhumaan ynm


-Matias Sundberg