Testamentti - Fuksivastaava

Kohteesta Digiwiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fuksivastaava huolehtii orientaatioviikon ohjelman sujuvuudesta fuksien kannalta. Suurin taakka on syksyllä, kun pikkuiset aloittavat yliopistotaipaleensa. Aikaisemmat Fuksivastaavat löytyvät täältä

2016[muokkaa]

Tässä kooste asioista mitä fuksivastaavan tulee olla ja tehdä:

Tuutorien tuutori[muokkaa]

 • Fuksivastaava on uusille opiskelijoille läheisin linkki laitoksen henkilökuntaan. Aina jos ongelmia ei kykene itse ratkaisemaan, niin opinto-ohjaajilta kannattaa ja voi kysyä.
 • Fuksivastaava koostaa ja toimittaa ensimmäisen viikon aikana kaikkien uusin opiskelijoiden yhteystiedot (nimi, utu-maili, puhelin, tai mitä pyydetään) henkilökunnalle. Tästä tullaan muistuttamaan kyllä.
 • Tuutoreiden ohjaaja. Vaikka kaikki tuutorit ovat saaneet samanlaisen ”koulutuksen” hommaan, niin fuksivastaavan on hyvä olla hyvin perillä missä, kenen ja milloin tulisi olla. Tässä auttaa perinteinen tuutoreiden facebook/whatsapp-ryhmä ja tietysti henkilökunnan sähköpostiosoitteet.
 • Lähettää fukseille suunnatut sähköpostit digitfuksit@lists.utu.fi –osoitteeseen. Tietysti jokaisen tuutorin tulee myös itse hoitaa tiedon valuminen ryhmäläisilleen, muita kannaattaa ja pitää potkia perssiille.
 • Kysymyksiä satelee paljon ensimmäisten viikkojen ajan, niin fukseilta kuin myös tuutoreilta. Tähän kannattaa varautua pitämällä kynä ja paperia aina mukana.
 • Hyvä yleinen ohje tuutoreille, kirjaa ylös ryhmäläistesi ja tietysti muidenkin kysymykset ja mietteet, joihin et osaa heti vastata. Näin on ehkä todennäköisempää muistaa selvittää asia. Vastauksen saaminen fuksille on todella tärkeää luottamuksen saamiseksi, luulevatpahan että tuutori on ammattitaitoinen :D

Fuksitoimikunta[muokkaa]

 • Fuksitoimikunta on fuksivastaavan hyppysissä seuraavan vuoden ajan. Toimikunnan tarkoituksena on järjestää erilaisia tapahtumia (keilailua, jalkapalloa, kiipeilyä, ompelukerhoa) tai mitä vaan ainejärjestölle. Ensisijaisena tietysti fukseille!
 • Fuksivastaavan dropbox-kansiossa on tiedot edellisen vuoden toimikuntalaisista, joiden kanssa toiminta jatkuu aina seuraavaan Wappuun asti.
 • Tapahtumien kustannuksista riippuen kilta voi tukea toimintaa. Tavallisesti tämä on muutaman euron luokkaa per osallistuja. Eli kun seuraavan tapahtuman idea on selvä, tai vaikka ei vielä täysin olisikaan, niin kannattaa kysyä kuinka paljon tukea/osallistuja kilta voi tarjota. Tarkka vuosikohtainen budjetti löytyy aikaisemman syyskokouksen talousarviosta.
 • Itse tapahtuman järjestäminen: toimikuntalaisten tulee järjestää tapahtumia itse, eikä fuksivastaavan. Kun päätetään kuka tai ketkä järjestävät tapahtuman, heidän tehtävänään on selvittää miten ja missä jotain kliffaa voidaan harrastaa, eli siis, mitä, missä, kuinka moni voi osallistua, paljonko maksaa, yms. Soittaminen tai sähköpostin lähettäminen ovat hyviä keinoja. Tämän jälkeen hän/he laativat kiinnostavan ja mukaansa tempaavan tekstin, jolla voidaan kutsua jäseniä mukaan. Tapahtumasta voidaan tietysti luoda Digin sivuille ilmo, samaa tekstiä voi/kannattaa tietysti käyttää siinäkin. Ilmon tekemisessä ja tietysti kaikissa muissakin asioissa Grand Fuksivastaava voi auttaa.
 • Toimikuntien aktiivisuustaso vaihtelee vuosittain. Yleisesti kuitenkin innostusta ja halua järjestää tapahtumia riittää. Hyvän yhteishengen ja motivaation luomiseksi on toimikunnan hyvä pitää yllä tarpeeksi aktiivista ja läpinäkyvää kommunikointia, niin itsensä, hallituksen kuin jäsenistönkin kanssa.
 • Tapahtumien markkinointi kannattaa suunnitella varhain, tällöin asiat eivät unohdu niin helposti, ja viesti kulkee mahdollisimman monelle. Käytännössä siis kannattaa lyödä lukkoon päivät/viikot jolloin lähetetään spämmit, avataan ilmot, suljetaan ilmot, laitetaan mahdollisesta kävijämäärästä tarkkaa tietoa jne

Näillä ohjeilla pääset varmasti alkuun. Onnea matkaan!

Sampsa Vuorela
8.4.2016