Sotasima

Kohteesta Digiwiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sotasima[muokkaa]

Tarvitset:

 • 5 purkkia ( 450g/prk) tavallista hunajaa, esim. Countryside hunajaa.
 • 4 pussia (500g/ps) fariinisokeria.
 • 30g hiivaa
 • 5 isoa sitruunaa
 • 27l vettä
 • litra karpalo/puolukka/mustaherukka mehua.
 • ison astian ( 30 L) käymislukolla.
 • Alkoholimittarin
Wappusima 2016
 1. Sekoita sokeri ja hunaja melkein kiehuvaan veteen. (1kg sokeria sekoitetaan litraan vettä, ja yksi purkki hunajaa [450g] litraan vettä) ja laita satsi isoon sankoon. (Eli tarvitset tähän 7l vettä)
 2. Lisää 1 litra mehua jota ostit. Se antaa hyvän maun, mutta se symbolisoi myös Einherjerin verta. Sangossa pitäisi olla nyt noin 8 litraa sokerihunajamehusekoitusta.
 3. Hommaa pieni astia jossa sekoitat hiivan huoneenlämpöiseen veteen (0,5l). Älä sekoita sitä kuitenkaan vielä isoon sankoon, koska sangon vesi on vielä niin kuumaa, että se pilaisi hiivan.
 4. Lisää nyt loppu vesi (vesi ei saa olla kuumaa!) isoon sankoon ja ole tarkkana, että veden lämpötila on lähellä huoneenlämpötilaa. (22-25 celsiusta)
 5. Lisää seuraavaksi pienen astian (vesi, hiiva) sisältö isoon sankoon.
 6. Pese sitruunat ja leikkaa ne siivuiksi (Älä kuori sitruunoita!). Lisää siivut isoon sankoon. Sekoita.
 7. Sulje sanko ja kaada vähän vettä käymislukkoon (Saadaksesi käymisen alkamaan) ja pidä sanko lämpimässä paikassa (25-30 celsiusta) esim.kylpyhuoneessa.
 8. Odota päivä tai kaksi ja käyminen pitäisi alkaa. Jos ei, lisää puoli kiloa valkoista sokeria ja odota päivä tai kaksi. Jos mitään ei tapahdu jatka sokerin lisäämistä niin kauan, että jotain alkaa tapahtua. Mutta jos ei ala kuulua mitään, heitä koko paska menemään ja käy ostamassa olutta.
 9. Anna siman käydä kolme viikkoa. Sen jälkeen sen pitäisi olla 8 prosenttista alkoholia. Jos ei, voit lisätä vähän sokeria ja odottaa pari päivää.
 10. Nyt sinulla pitäisi olla 30 litraa alkoholipitoista simaa, mutta missä ovat kuplat?! Älä hätäile, pistä sima muovipulloihin (1,5l). Voit käyttää apuna lappoa. Viimeiset 1-3 litraa sisältävät pohjaan menneet hiivat joten heitä se menemään.
 11. Laita jokaiseen pulloon vielä teelusikallinen sokeria ennenkuin suljet ne. Ole nopea sillä se alkaa purskautumaan nopeasti ulos. Vie ne lämpimään paikkaan puoleksi viikoksi tai viikoksi riippuen siitä kuinka paljon haluat kuplia. Pitämallä kauemman aikaa saat myös pari prosenttia lisää.