Ikuisen teekkarin hauta

Kohteesta Digiwiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teppo Vättö

Ikuisen teekkarin haudan tarina alkaa Digit ry:n vuosijuhlista 2014, jossa kiltamme täytti 15 vuotta. Tässä kyseisessä ilojuhlassa läjä varttuneempia tieteen harjoittajia (Jotkut kutsuvat sakkia myös Team peenislinnuiksi) päättivät antaa hautakyltin lahjaksi killalle ja vaativat sen pystyttämistä. Haudan louhimisesta johonkin mukavaan paikkaan keskusteltiin useasti... aina kun kyltistä tuli puhetta. Puheet olivat kuitenkin puheita monen vuoden ajan, kunnes herran vuonna 2017 se vihdoin tapahtui.

Näihin aikoihin teekkariwappu oli kuumimmillaan. Käynnissä oli wapun herrasmies sitsien nimeltä Kääliösitsien jatkot, joissa sivistyneessä hiprakassa olleet Tekniikan kandidaatit Johansson ja Vättö (nimet muutettu) keskustelivat, että tänä wappuna se tulisi tehdä. Kyltti täytyisi saada louhittua. Toteutus tietysti piti aloittaa selvityksestä mitä kaikkea kyltille täytyy tehdä, ettei sitä ole helppo varastaa. Pitkän ja hartaan selvitystyön jälkeen fiksut miehet päättivät hitsata kaiken mahdollisen kiinni. Kyltistä ei lähtisi mitään irti, ilman maailman lopun työkaluja (Jolloin varastus on ansaittua). Alkuun oli selvää, ettei kumpikaan heistä osaisi hitsata (koska kuulivat, että puhutaan eri asiasta kuin sitsaaminen). He saivat kuitenkin hitsarin hankittua, jonka jälkeen suoritettiin turvallinen hitsausoperaatio Agoran pihalla. Kyltti olisi valmis louhittavaksi. Samana yönä aloitettiin myös selvitystyö, jossa etsittiin sopiva ja arvokas paikka haudalle. Pitkän operaation jälkeen päädyttiin valitsemaan Agoran takana oleva kukkula paikaksi, joka onkin varsin arvokas kyseiselle kyltille.

Teppo Vättö

Operaatiosta kaivaa kyltti maahan, voidaan käyttää yhtä sanaa: Perseestä. Aluksi herrasmiehet ajattelivat kaivavansa kallioon, kunnes nopeiden geologisten tutkimusten jälkeen saimme varmuuden suuresta kivestä. Kivi oli kaivettava ylös ja tämän herrat tekivät. Tässä vaiheessa saatiin myös silloinen killan puheenjohtaja Tekniikan kandidaatti Junnila mukaan operaatioon. Kuoppa kaivettiin kolmen tekniikan harjoittajan toimesta ja kaljaa kului. Vihdoin kyltti oli maassa ja herrasmiehet tyytyväisinä. Vihdoin se oli tehty.

Ensimmäisen kerran haudalla käytiin isommalla porukalla wappuaattona 2017, jolloin oli haudan virallinen julkistus. Tällöin pidettiin muutamia puheita ja sytytettiin neljä kynttilää haudalle (Jokaiselle turkulaiselle teekkarikillalle). Haudalla oli tuolloin valtavasti väkeä.

Teppo Vättö